Közlekedés

Órákat kell várni a röszkei határátkelőn

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

2019.08.04 08:32MTI

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a teljes kapacitással üzemelő átkelőhelyen a személygépkocsiknak mindkét irányban négy órát kell várakozniuk. Az autóbuszoknak Szerbia felé három-, Magyarország irányába egyórás a várakozási idejük.

Az utazók Szerbia felé, vagy onnan belépésre Csongrád megyében választhatják a tiszaszigeti, az ásotthalmi és a röszkei közúti határátkelőhelyeket, amelyek 7 órától 19 óráig fogadják az utasokat - közölte a szóvivő.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.