Tragédia

Nagymarosi tragédia: elveszítheti másik fiát is a gyászoló apa - videó

A nagymarosi apa az egyik, súlyos beteg fiát elvesztette, és most attól tart, a dunai baleset miatt a másikat felelősségre vonják.

2019.07.18 17:15Ma.hu
hirdetés

Végstádiumos sclerosis multiplexben szenvedő, súlyosan mozgáskorlátozott testvérét szerette volna elvinni egy családi programra az apa egyik fia, az öccsét az autóban hagyta, amíg ő kiugrott ételt és kávét vásárolni. Testvére kiengedte a behúzott kéziféket, és a Dunába gurult. Az autót 25 perc múlva emelték ki, de addigra a mozgássérült fiú meghalt.

A testvérek idős édesapja nem hibáztatja idősebb fiát, és már csak azt szeretné, hogy ne büntessék meg őt a hatóságok. Épp elég büntetés, hogy végig kellett néznie, amint öccse alámerül a kocsival. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt folytat eljárást, de eddig senkit sem gyanúsítottak meg az ügyben, és majd a vizsgálat eredményétől függ, hogy ez egyáltalán be fog-e követ­kezni.

Egy jogi szakértő a Borsnak azt mondta, elképzelhető, hogy vádemelésig sem jut el az ügy. Ha az elhunyt nem állt gondnokság alatt, akkor egyértelműen egy önmaga tetteiért felelős embernek kell tekinteni őt akkor is, amikor ott ült egyedül az autóban. Ha azonban gondnokság alatt állt, vizsgálhatják a testvére felelősségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.