Közlekedés

Megdöbbentő állapotban tett meg több száz kilométert Magyarországon a román kisbusz

Reggel ronggyá törte az M7-esen, de ez nem akadályozta meg, hogy tovább autózzon.

2019.04.16 21:11ma.hu

Az ország egyik legnagyobb kamionos Facebook-csoportjában tettek közzé olyan döbbenetes képeket, amelyek túlmutatnak minden eddigi közlekedési kihágáson. "Újabb román bajnokok, így álltak be tankolni aztán uzsgyi tovább az M5-ön" - írta a fotókat feltöltő felhasználó. Az esetről a Vezess.hu is részletesen beszámolt, többször is megkeresték a rendőrséget, hogyan történhetett ilyen eset.

Feltehetően ugyanis ez a Mercedes kisteherautó kedd reggel az M7-esen szenvedett balesetet. A rendőrségi közleményben az alábbi olvasható: "április 15-én 7 óra 15 perckor egy kisbusz Székesfehérvár térségében az M7-es autópálya 68-as km szelvényében Budapest irányában a szalagkorlátnak ütközött és felborult".

Mint már említettük, a lap megkereste a rendőrséget, hogy mindez hogyan is történhetett? Ezt válaszolták: "A baleset során megsérült járművet a tulajdonos kérésére egy, az autópálya mellett található pihenőbe szállították. Tekintettel arra, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé a jármű lefoglalását, ezért a rendőrség a jogszabályi figyelmeztetéseket követően, azt a tulajdonos részére átadta. A baleset okozásával kapcsolatban a járművezetővel szemben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást."

Ez már csak azért is fura, mert nemrég kilenc forgalmit is bevontak egy budapesti akció során szabálytalan kipufogórendszer és futómű-átalakítás miatt

Hogy miért nem vonta be a magyar rendőrség a forgalmiját? "Mert a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 97. § (1) b) pontja alapján külföldi hatósági engedélyt abban az esetben lehet bevonni, ha érvénytelen külföldi hatósági engedéllyel és jelzéssel vettek részt a közúti forgalomban."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.