Közlekedés

Új akciót indított a rendőrség, sok autós már megjárta

Egy sofőrt a járművezetéstől is eltiltottak Kecskeméten.

2019.02.20 06:49Ma.hu

Kecskeméten egyre gyakoribb, hogy a zebrákon közlekedők és az azokat megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében - a városban kiépített térfigyelő rendszernek köszönhetően - akciót indítottak. Pénteken 10 órától 14 óráig a Petőfi Sándor utca egyik átkelőhelyét ellenőrizték a térfigyelő kamerák segítségével.

A szabálytalankodókat az utca folytatásában rendőri egységek várták. Az akcióban négy szabályszegő sofőrrel szemben összesen 60 ezer összegű helyszínbírságot szabtak ki a járőrök. Ezen felül egy gépjárművezető egy, az átkelést már megkezdő babakocsit toló párnak nem adott elsőbbséget, amiért a szabálysértési hatóság a 30 ezer forintos bírságon felül, még 4 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten a szabálytalankodó sofőrök a jövőben egyre gyakrabban találkozhatnak ilyen típusú ellenőrzésekkel - közölte a police.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.