Baleset

Átesett egy vak férfi egy autón, ami megsérült - a bíróság bűnösnek találta

60 ezres kárt okozott.

2019.02.16 12:37ma.hu
hirdetés

Bűnösnek találta a bíróság a súlyosan látássérült N. Zoltánt, aki átesett egy luxusautón. Szerinte szabálytalanul parkolt a járdán a jármű.

A tiszteletbeli polgárőrnek a bűnügyi költségeken kívül rongálás miatt 60 ezer forintot kell fizetnie. A férfi felháborítónak és teljesen abszurdnak tartja az ítéletet - írja a Blikk.hu

"Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a bíró közölte, hogy bűnös vagyok. Azt gondoltam, nincs igazság a földön, ha ez velem megtörténhet. Gondolom, az sem növelte az esélyeimet, hogy az ellenérdekelt fél egy rendőr. Ő valamiért hitelesebb a bíróság szemében, mint egy súlyosan sérült ember" - méltatlankodott Zoltán az ítélethirdetés után.

"Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de, hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos! - mondta.

A hatóság álláspontja szerint a kocsi nem szabálytalanul parkolt, Zoltán pedig szándékosan rongálta meg a járgányt, többször belerúgott, 60 ezres kárt okozva, amiért most benyújtották neki a cechet.

"Ha nem állt tilosban az autó, hogyan tudtam én, a vak ember megtalálni és megrongálni? Vicc az egész! A rokkantsági nyugdíjam 70 ezer forint, ebből kell a büntetést kifizetnem" - panaszolta a férfi.

Ügyvédje nagyon bízott abban, hogy a bíróságon felmentő ítélet születik. "Óriási tanulság ez az ítélet minden fogyatékkal élő ember számára. A környezet figyelmetlensége miatt még ők kerülhetnek bajba. Sajnos, itt is ez történt" - vélekedett dr. Lichy József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.