Közlekedés

Hétfőn áthelyezik az Arany János utcai trolibusz-végállomást

A járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet felszállni.

2019.02.14 23:30ma.hu

Hétfőn megszűnik a trolibusz-végállomás a budapesti Arany János utcai metróállomásnál lévő, felújítás előtt álló Podmaniczky téren, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet felszállni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A közlemény szerint az V. kerületi Podmaniczky teret az önkormányzat közösségi térré, "városi ligetté" alakítja át, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Emiatt február 18-ával a 72-es és a 73-as trolibusz végállomását áthelyezik, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet felszállni.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata teljesen felújítja a teret, ezáltal nő majd a gyalogosok által használható terület, a Bank utca és az Arany János utca egyirányúvá válik, ez lehetővé teszi a biztonságos kerékpározást is. A téren teljesen átalakul és 30 százalékkal nő majd a zöldfelület - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.