Közlekedés

Lezárják a XXII. kerületi Dózsa György úti útátjárót

Kerülni a Nagytétényi úton lehet.

2019.01.30 06:30MTI

Csütörtöktől ideiglenesen lezárják a XXII. kerületi Dózsa György úti útátjárót a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz vasúti pályájának és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése miatt - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a lezárás várhatóan február 22-ig tart, kerülni a Nagytétényi úton lehet.

Műtárgyépítési munkálatok miatt lezárják a Növény utcai aluljárót is. A lezárt átjárókban a gyalogos és a kerékpáros forgalom átvezetését a munkálatok ideje alatt folyamatosan biztosítják - tették hozzá.

A fejlesztés részeként 20,5 kilométer hosszan korszerűsítik a vasúti pályát, amelynek köszönhetően nagyrész 120 kilométer per órás sebességgel lehet rajta közlekedni. Az állomásokon és megállóhelyeken peronaluljárókat, rámpákat, lifteket, perontetőket és 55 centiméter magas peronokat építenek korszerű térvilágítás rendszerrel. Továbbá teljes hosszában átépül a felsővezeték-rendszer - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.