Közlekedés

Füstpróbákat tartanak a 3-as metró állomásain

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

2019.01.08 16:05ma.hu

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága közleményben tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adnak.

- Az első füstpróba helyszíne: Forgách utca metróállomás. A Gyöngyösi utca és Árpád híd állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
-  Az első füstpróba időtartama: 2019. január 11-15.

A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.