Duplacsuklós busz

Felbukkant az egyetlen példányban készült szuperhosszú Ikarus!

Az Ikarusnál 1988-ban készült egy a maga nemében mindenképpen különleges, duplacsuklós autóbusz.

2018.12.03 15:09ma.hu
hirdetés

Az igen hosszú Ikarus 293-at a budapesti és pécsi forgalomban is tesztelték, de végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A többek közt túl gyenge motorja miatt is kritizált típusból végül nem is készült több példány.

Az egyetlen Ikarus 293-ast 1992-ben a saját kerekein gördülve kivezették Iránba, és az enyhén módosított, erősebb motorral szerelt autóbusz 2008-ig volt ott használatban. Sokáig úgy lehetett tudni, hogy a nyolckerekű különleges járművet szétvágták, megsemmisítették, de most felbukkant róla néhány friss felvétel, amira a hvg.hu talált rá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.