Autó

Eladó Bud Spencer és Terence Hill legendás autója

Bárki megveheti!

2018.11.20 05:29ma.hu

Bud Spencer és Terence Hill legtöbb filmjében szerepet kapott valamilyen autó, de a Különben dühbe jövünk sztorijában egyenesen a főszerep azé a strandautóé, ami nagy népszerűségre tett szert a film 1974-es bemutatója után. A piros autó sárga tetővel egy Puma Buggy, amit egy római műhelyben építettek a Volkswagen Bogár alapjára - írta a Player.hu.

Adriano Gatto alapította a Puma márkát, a strandautók amerikai mintára készültek.

A 3,6 méter hosszú jópofa járművet a Bogárból származó 1192 köbcentis, 41,5 lóerős motorral szerelték, és mivel a műanyag karosszériájával csak 560 kilogrammot nyom, ezért akár 130 km/órával is száguldhatott. Az épített autók szabályainak szigorításával a Puma márka a kilencvenes években megszüntette a gyártást, de a film kapcsán máig születnek élethű replikák.

"Most egy ilyen strandautót te is beújíthatsz magadnak, mert elárvereznek egyet, amit a legtöbbet licitálónak Terence Hill fog átadni."

Az aukció, amelynek a bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház eszközparkját bővítik, december elsején indul, és február 16-án hirdetik ki az eredményét, szeptemberi látogatása után Terence Hill ekkor ismét Budapestre jön Guido és Maurizio De Angelis filmzene-koncertjének vendégeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.