Vasúti közlekedés

Május közepéig pótlóbuszok közlekednek Kisköre és Abádszalók, illetve Kisújszállás között

Az eredeti tervekhez képest fél évvel tovább, május 14-éig szállítják pótlóbuszok az utasokat Kisköre és Abádszalók, illetve Kisköre és Kisújszállás között a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon.

2018.11.16 00:30MTI
hirdetés

A közleményben felidézik: a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében megújul Magyarország egyetlen vegyes használatú, közúti és vasúti átkelője, a Kiskörei Tisza-híd.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a vonatközlekedés csak november 17-éig szünetel a hídon, ám a felújítás tovább tart a tervezettnél. A munkák során ugyanis előre nem látható műszaki hibákat tártak fel.

A pótlóbuszok november 17-étől december 17-éig,illetve március 27. és május 14. között a kiskörei vízerőmű hídja felé kerülnek, mert a rekonstrukció megköveteli a híd lezárását a közúti forgalom elől is - írták.

Arra is emlékeztetnek, hogy a részleges rekonstrukció nyomán a híd élettartama, üzemben tartásának ideje legalább 10-15 évvel meghosszabbodik.

A korszerűsítés kiterjed egyebek között szerkezeti elemek cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó út felújítására.

A felújítás nyomán megszűnik a vasúti forgalomban bevezetett óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás, a megengedett sebesség 40 kilométerre változik - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.