Közlekedés

Negyedével több jegyet, bérletet vásároltak a HÉV-ekre szeptember óta

Az utasok egy-két nap után megszokták az új rendszert.

2018.11.08 02:30MTI

Huszonhét százalékkal több jegyet és bérletet vásároltak az utasok a HÉV-ekre az üzletszabályzat szeptemberi módosítása óta - tájékoztatta a MÁV-HÉV szerdán az MTI-t.

A közleményben emlékeztettek: a módosításnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az utasok egy-két nap után megszokták az új rendszert - írták.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített a pannóniatelepi és a szentistvántelepi megállóba, a MÁV-HÉV pedig - a BKK-val együttműködve - október elején új automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére. Az ottani automaták mellett egyes napokon jegyértékesítők is dolgoznak majd, több állomáson pedig diákmunkások segítenek a vásárlásban.

A Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. folyamatosan figyeli a helyszíneket, hogy hol van szükség kiegészítő helyszíni értékesítésre - közölték.

Az utazók a hozzájuk legközelebb eső értékesítési pontot a www.bkk.hu/pontkereso oldalon találhatják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.