Autó

Több száz Maserati is elégett egy hatalmas kikötői tűzben - videó

A tengeri áradás miatt kiöntött sós víz zárlatot okozott az akkumulátorokban, amelyek tüzet okoztak.

2018.11.01 20:27ma.hu

Savonánál, a Ligur tengerpart egyik kikötőjében támad hatalmas tűz egy áradás után, amely megsemmisített több száz járművet.  A szakértők szerint, miután a sós tengeri víz elárasztotta a kikötőt beleértve két hatalmas parkolót is a sós víz, az autók akkumulátorait hozta olyan reakcióba, amelyek nyomán több felrobbant, majd ez a tűz terjedt tovább - írta a hvg.hu. A lángokban megsemmisült járművek nagy része vadonatúj Maserati volt, amelyeket a Közel-Keletre szállítottak volna a terminálokból.

Csütörtökön a legmagasabb fokozatú riasztás volt érvényes az északkeleti Venetóban, amit péntekre is meghosszabbítottak. Kiemelt lesz a készültség a következő 24 órában Umbria tartományban és Dél-Olaszországban is. Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében, ahol négy napja ömlik az eső, amely többszörösére duzzasztotta a patakokat, a heves eső és szél pedig több ezer fát döntött ki. Valle d'Aostában a 2000 méteren fekvő Cervinia városát a hó temette be, amire a helyi lakók emlékezete szerint soha nem volt példa november elején.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.