Közlekedés

Ha lát ilyen táblát, ne lepődjön meg! Mutatjuk, mit kell tenni

Figyeljen, mert egyre több helyen lesz látható!

2018.11.01 10:57ma.hu
hirdetés

A tábla a nyitott kerékpársávot jelöli - hívta fel rá a figyelmet a bpiautosok.hu, ahol a következőképpen kell autóval viselkedni és a kerékpárosokhoz viszonyulni:

- Középen nem fér el két autó egymás mellett, csak ha rámennek az autók a fehér szaggatott vonallal elválasztott területre. Csak indokolt esetben tehetik ezt meg, tehát, ha jön szembe gépjármű és csak akkor, ha ezzel éppen nem veszélyeztetnek kerékpárost.

- Tehát: Amennyiben kerékpáros hajt előttünk a sávban és jönnek szemből, meg kell várnunk, míg elhalad a szembejövő, behúzódva a kerékpáros mögé, csak ezután előzhetjük meg.

- Jobbra kanyarodáskor, amennyiben nem veszélyeztetünk kerékpárost, a kerékpársáv használatával kell elkanyarodnunk.

- Irányváltási szándékunk esetén, a kanyarodási szabály értelmében, a kerékpárosnak elsőbbsége van,

FONTOS: Folyamatos haladás esetén nem használhatjuk a kerékpársávot. Tehát alapvetően az út közepén kell haladnunk.

Vezessetek óvatosan!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.