Közlekedés

Csepel után itt az újabb bravúr: Mindenszentekre időzítették a temetői villamospálya felújítását

Nem jár majd a villamos Mindenszentekkor a főváros legnagyobb temetőjéhez, csak pótlóbusszal és többletátszállással lehet majd odajutni.

2018.10.06 11:13ma.hu

Pótlóbusszal és többletátszállással lehet majd csak eljutni az Új Köztemetőhöz - a Főváros két év késéssel, éppen Mindenszentek idejére tervezte be a temetői villamosok vágányainak felújítását.

A munkálatok a Fiumei úti vonalak Népszínház utca és Orczy tér közti szakaszát érintik, vagyis a 24, 28-28A, 37-37A és 62-es villamosok közlekedése is korlátozva lesz október 14-étől két hónapon át.

A felújítás kétségkívül időszerű, hiszen a pálya állapota rendkívül leromlott: egyrészt az elhasználódott váltókon csigalassúsággal haladnak át a szerelvények - többet közülük le is heggesztettek, mert alkalmatlanná váltak a biztonságos közlekedésre - másrészt a múltban többször is a csúcsidő közepén kellett leállítani a forgalmat több napra, mert a sínek állapota életveszélyessé vált.

Azonban arra semmilyen ésszerű magyarázat nincs, hogy miért éppen Mindenszentek idején kell korlátozni az Új Köztemetőhöz közlekedő villamosok forgalmát. Ez a felújítás már 2016 őszén meg volt tervezve, a forrás is el volt különítve rá, azonban a Közbeszerzési Kft. több mint két éven át nem hagyta jóvá a közbeszerzés lebonyolítását, teljesen indokolatlanul. Ennyi késés után igazán lehetett volna még két hetet várni, hogy a kritikus, október 20. és november 4. közti időszakban ne érje kellemetlenség a temetőbe igyekvő tömeget - olvasható a Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán.

A csoport szerint a Fiumei úti vágányfelújítás kezdő időpontját el kell halasztani legalább november 5-éig a kellemetlenségek csökkentése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.