Közlekedés

Dél-pesti dugó: egy körforgalomnyit enyhülhet a helyzet

Csütörtöktől szakaszosan használható lesz a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő körforgalom.

2018.10.03 12:22MTI

Csütörtöktől szakaszosan használható lesz a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő körforgalom - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint csütörtök délutántól szakaszosan adják át az 51101-es jelű mellékúton épülő új körforgalom egyes ágait. Így Szigetszentmiklós és Csepel irányából is ismét felhajthatnak a közlekedők az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára. Ennek nyomán nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton Győr irányába szeretnének közlekedni.

A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat majd, Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon lehet majd felhajtani az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

A körforgalom további építéséhez kapcsolódóan ismét - csúcsidőszakon kívül - szombaton és vasárnap a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton félpályás jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

Az új, "biztonságosabb" csomópont minden ágát október közepétől használhatják az autósok. A körforgalomhoz kapcsolódó további beruházások várhatóan november elejére készülnek el. A kivitelező addig minden korlátozással járó munkát csúcsidőn kívül, hétvégén és éjszaka végez majd - fejtették ki.

Továbbra is azt ajánlják, hogy az autósok még indulás előtt tájékozódjanak a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék - olvasható közleményükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.