Bringa

Városi kerékpározást segítő térképet jelentetett meg a BKK

A városi kerékpározást segítő térképet jelentetett meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely a biciklizéshez kapcsolódó információkra fókuszál.

2018.08.25 13:36ma.hu

A BKK pénteki MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a magyar-angol kétnyelvű térképen a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak, a forgalomcsillapított területek, a kerékpárral is egyirányú utak, a fontosabb átszállási pontokon elhelyezett kerékpártárolók, a MOL Bubi gyűjtőállomások és a bicikliszállításra is alkalmas tömegközlekedési útvonalak is szerepelnek.

A központ kiemelte: az elmúlt 9 évben a kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a MOL Bubi közösségi kerékpárbérlő rendszer, már kerékpárral is tervez a BKK hivatalos útvonaltervezője, több ezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.