Közlekedés

Osztrák ünnep miatt nagyobb forgalom az M1-M0-M5 útvonalon

Ausztriai munkaszüneti nap miatt megnövekvő forgalomra kell számítani keddtől az M1-M0-M5 útvonalon, ezért a közútkezelő úgy szervezi a fenntartási munkálatokat, hogy azok ne járjanak további korlátozással.

2018.08.14 08:17MTI

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. közleménye szerint Ausztriában augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján munkaszüneti nap lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor a vendégmunkások nagy része útra kel. Ezért az M1-M0-M5 útvonalon a szokásosnál élénkebb forgalom várható már kedd délutántól.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért a következő napokban úgy végzi az érintett útvonalon zajló üzemeltetési és fenntartási munkáit, hogy lehetőség szerint azok ne járjanak plusz forgalomkorlátozással. Továbbá folyamatos kapcsolatot tartanak fenn az osztrák autópálya-társasággal annak érdekében, hogy reagálni tudjanak a forgalmi helyzetekre.

Emlékeztetnek, hogy az M1-es autópályán, a Bicske és Tatabánya közötti felújítás helyszínén október végéig sávelhúzásos terelés van érvényben. Az autópálya kapacitása ugyanakkor változatlan, ugyanúgy 2x2 sávon haladhat a forgalom. Továbbá az M0-ás autóút déli szektorában az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakaszon lévő hidakat teljes körűen felújítják, az út új tartós beton burkolatot kap, ami korlátozással jár.

Arról is beszámolnak, hogy a közútkezelő folyamatos kapcsolatot tart fenn az osztrák autópálya-kezelő céggel, az ASFINAG-gal, így első kézből jutnak információhoz, ha megnő a forgalom az osztrák autópálya-hálózaton. Ehhez tudják igazítani a "mozgó" tereléses munkákat is.

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha a következő napokban az M1-M0-M5 útvonalon szeretnének közlekedni, akkor még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál telefonon, vagy az utinform.hu weboldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.