Közlekedés

Amikor eszetlenül újítják fel az autópályákat, annak bizony van következménye... - videó

Az M1-es felújítása miatt még a buszosok is tömegesen szabálytalankodnak, nem beszélve az M0-ásról, amikor képesek a sofőrök az utolsó pillanatban bevágni a lekanyarodó sávba.

2018.08.06 05:29ma.hu

A bicskei lehajtónál az M1-es felújítása miatt Pest felé nagyon sokan jönnek le a pályáról. A kereszteződésnél a szabályos kanyarodást nem várják ki, hanem a jobbra kanyarodó sávból kanyarodnak pofátlanul balra, ami sokkal gyorsabb megoldást jelent, mint ha szabályosan kivárnák a sort - írta az bpiautosok.hu. Ami különösen elszomorító, hogy buszosok is tömegesen választják ezt az "opciót".

Az M0-ás környékén sem jobb a helyzet

Választhat ugyanis a buszsofőr: vagy órákat áll a sorban, hogy lehajtson például a 6-os főútra, vagy szépen bevág a sor elé, ami nem minden esetben rizikómentes, hiszen a belső sávok lezárása miatt igen nagy a torlódás, a manőverezés, mindenki próbálkozik mindennel, hogy ne órákig kelljen vánszorognia autójával.

Jól látható, hogy három, egymáshoz igen közel lévő szakaszon dolgoznak a felújítók, és pont a Csepel-sziget kijáratainál. Ez azt jelenti, hogy összeérnek a sorok minden irányban a körgyűrűn, így igen nehéz felkanyarodni az M0-ásra, illetve órákig tart, mire az ember le tud róla jönni. Ezzel egy átlagos menetidő, ami alapesetben 25 perc lenne, kétórásra is felduzzad.

Augusztus 1-jén, szerdán, éjjel így állt az M0-ás, a 7-esről felkanyarodók a Tétényi lejáró sávjából be sem tudtak sorolni a pályára

Mindenütt féklámpák


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.