Közlekedés

Teljesen felborul az M0-ás közlekedése - mutatjuk, mire számítson

Felújítják a hidakat, aminek köszönhetően az autók tereléssel közlekedhetnek majd.

2018.07.28 09:53ma.hu
hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át a szakemberek. A beton burkolatú pálya építése és a hidakon zajló munkálatok technológiája ugyanakkor megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt teljes egészében a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra.

Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa a kivitelező, új üzemi átjárókat épít, épített az elmúlt hetekben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elválasztó sávban a később szakaszosan átterelt forgalom számára, ezzel biztosítva a folyamatos és biztonságos közlekedést az autóút érintett területein. A munkálatok a következő ütemhez értek, így a felújításhoz szükséges terelés kiépítését kezdik meg.

A forgalomterelés kiépítése 2018. július 29-től, vasárnaptól várhatóan két hétig tart, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az esti, éjszakai időszakban végez.

A munkálatokhoz kapcsolódó várható forgalomterelés három csomópontban az alábbi grafikákon látható: Vasárnaptól az M5-ös autópálya felé vezető oldalon a 7-es út és a halásztelki csomópont között, illetve a Ráckevei Duna-híd térségében kell útszűkületre és sávelhúzásos terelésre számítani.

A 7-es főút (kék színnel) és a halásztelki csomópont (zöld színnel) között a külső és az ún. gyűjtő-elosztó sávon, illetve egy szakaszon a középső és külső sávon haladhatnak majd

A forgalomterelések teljes kiépítése után, várhatóan augusztus közepétől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyathatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.