Közlekedés

Brutális bírságot kapott egy magyar autós

297 esetben köteleztek pótdíjfizetésre egy magyar rendszámú autóst tavaly jogosulatlan útdíjhasználatért, azonban egyetlen esetben sem fizette be a pótdíjat. Most már több mint 17 és fél millió forintot kellene befizetnie.

2018.07.26 18:25ma.hu

2018 első felében bruttó 162 milliárd forint bevétele származott a magyar költségvetésnek az e-matricából és az útdíjból. Sokan vannak azonban, akik még mindig nem hajlandók fizetni az útdíjhasználatért.

A rekorder egy magyar rendszámú autós, akit tavaly 297 esetben köteleztek pótdíjfizetésre, de egyetlen egyszer sem tett eleget ennek, és mostanra 17 671 500 forintnyi pótdíjat halmozott fel.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-től a Pénzcentrum megtudta, hogy lehetetlen behajtani a pénzt, ugyanis az autó tulajdonosának bejelentett címen a végrehajtó nem talált senkit.

Egyébként a NÚSZ Zrt. telefonos ügyfélszolgálata tud felvilágosítást adni az adott gépjárműre vásárolt úthasználati jogosultságokkal kapcsolatban. Vagyis az éjjel-nappal hívható, +36(36)587-500 telefonszámon tudják a rendszám alapján megmondani, hogy az adott járműre van-e vagy nincs érvényes e-matrica kiváltva. A benzinkutakon használt terminálok egyelőre nem tudnak bekérdezni a központi adatbázisba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.