Közlekedés

Hétfőtől ismét teljes vonalon járnak a Fehérvári úti villamosok

A hétvégén az előkészítő munkálatok miatt egy szakaszon pótlóbusz közlekedik, és közúti forgalmi változások is várhatók.

2018.07.05 21:30MTI

Hétfőtől újra teljes vonalon járnak a Fehérvári úti villamosok a fővárosban, a hétvégén az előkészítő munkálatok miatt egy szakaszon pótlóbusz közlekedik, és közúti forgalmi változások is várhatók - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A közleményben azt írták: a hétvégén a Móricz Zsigmond körtér és a Kalotaszeg utca között 17-es jelzéssel pótlóbusz jár, amelyre a 973-as éjszakai járat megállóiban lehet felszállni.

A 41-es villamos csak rövidített útvonalon - a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Kalotaszeg utca között - közlekedik, a kimaradó szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér között a szokásosnál sűrűbben jár majd a 17-es és a 19-es villamos.

A 47-es villamos a hétvégén szintén rövidített útvonalon, a Városház tér és a Kalotaszeg utca között közlekedik, a Deák Ferenc tér és Móricz Zsigmond körtér között a 49-es villamos jár majd, az átlagosnál gyakrabban.

A 17-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik: a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól a Móricz Zsigmond körtérig, a Savoya Park végállomástól pedig a Kalotaszeg utcáig.

A tájékoztatás szerint szombaton megnyitják a Fehérvári út városközpont felé vezető útpályáját, ahol egy sáv a Bocskai út, egy másik a Hengermalom út felé vezet majd.

Hétfőn lezárják a Fehérvári út városhatár irányú útpályáját az Etele úti csomópontban, a közlekedést elterelik - közölték.

A 17-es, a 41-es, a 47-es és az 56-os villamosok forgalmát az 1-es villamosvonal meghosszabbításának munkálatai miatt korlátozták, az Etele út és a Fehérvári út csomópontjának átépítése május végén kezdődött meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.