Közlekedés

Torlódás alakult ki a röszkei átkelőknél

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyeken.

2018.06.30 16:13MTI

Juhász Árpád, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán szombaton délután három órát, a közúti átkelőnél egy órát kell várniuk a Szerbia felé igyekvőknek.

Szintén erős a forgalom Ásotthalomnál a kilépő oldalon, valamint Románia felé a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, mindkét helyen egy-egyórás a sor.

A gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Utóbbi átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.