Baleset

Részegen 'kölcsönvett' kukásautóval rodeózott egy vágsellyei férfi

A férfi azt állította a rendőröknek, hogy a szemetes autót kocsikísérőként mintaszerűen karbantartja, és az, hogy nincs jogosítványa, nem jelent gondot.

2018.06.26 08:15ma.hu

Egy ittas, 34 éves vágsellyei férfi szemeteskocsin vágott neki a városnak szombat este. Június 23-án, 22 óra körül bement a munkahelyére, elvitte az egyik tehergépkocsi kulcsát, majd útnak indult. Erről Boµena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget még hétfőn.

Az illető a szemeteskocsival nekiment a konténereknek, egy ütközés következtében pedig betörte a teherautó ablakát. Minderre egy rendőrjárőr is felfigyelt, meg is akarta állítani őt, sikertelenül. „Az éjszakai sofőr nyilván az álmát valósította meg, a rendőröket nem vette figyelembe és továbbhajtott” – fogalmazott a szóvivő.

A sofőr rövidesen visszatért, és a szemeteskocsit leparkolta annak a cégnek az udvarán, ahonnan elindult. A rendőrök alkoholtesztnek vetették alá őt, amely 2,54 ezreléket mutatott. Ezen kívül kiderült, hogy az illetőnek jogosítványa sincs.

Bár a férfi azt állította, hogy a szemetes autót kocsikísérőként mintaszerűen karbantartja, és az, hogy nincs jogosítványa, nem jelent gondot, a rendőrök nem így gondolták, és a törvény értelmében őrizetbe vették az illetőt. Miután kijózanodott, a rendőrség eljárást indított ellene más személy tulajdonában lévő gépjármű jogosulatlan használata és tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében. Előbbiért háromtól tíz, utóbbiért egy éves börtönbüntetés szabható ki.

Ezen kívül a férfinak valószínűleg meg kell térítenie majd az autón keletkezett kárt, amelynek összegét előzetesen 1500 euróra becsülik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.