Baleset

Több mint 80-nál szakadt ki a Jeep kereke, letarolta a szemből érkező Nissant - videó

A felvétel tökéletesen megmutatja, milyen kárt tud okozni egy nagy sebességnél elszabadult kerék.

2018.06.16 06:56ma.hu

Alapszabály, hogy a járművek kerekeit rendszeresen ellenőrizni kell, többféle szempontból is. Sokan láttunk már lerepülő dísztárcsát, egy elszabadult kerék a kilazult vagy nem megfelelően megszorított csavarok miatt komoly balesetet képes okozni.

A hvg.hu szúrta ki az alábbi felvételt, amely az amerikai I-66-os autópályán készült, valahol Virginiában. A kamerával szerelt autó a kamera adatai alapján nagyjából 83 km/h-val haladt, az előtte haladó Jeep pedig ha távolodott is tőle, látszólag nem gyorsan, így körülbelül ő is ekkora sebességgel közlekedhetett.

Az egyik pillanatban aztán a Jeep bal első kereke kiszakadt, és elindult az autópálya közepe felé. A sofőr szerencsére le tudott húzódni és meg is állt az autójával, a kerék azonban önálló életre kelt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.