Tragédia

Bennhagyta az anyja - két és fél éves kislány vesztette életét a felforrósodott autóban!

A három évvel ezelőtti, nyitraihoz hasonló tragédia történt ezúttal Trstená városában.

2018.06.11 17:35ma.hu

Egy 30 éves, námestovói járásbeli faluból származó édesanya két és fél éves kislányával érkezett a felső-árvai város kórházához, de amikor bement, a kislányt az autóban hagyta - írta a parameter.sk.

Amikor visszajött, a pici Sabinka már nem lélegzett. Az anyuka rohant vele a kórháznál állomásozó mentőkhöz, de már nem tudták megmenteni.

A Nový Čas információi szerint a kislány teste 46 fokos volt.

"A gyermeket életjelek nélkül hozták a trsztenái mentőszolgálat állomáshelyére, amely a kórház épületében van. A jelenlévő mentősök azonnal elkezdték a gyermek újraélesztését. Sajnos, a legnagyobb igyekezetük ellenére sem sikerült megmenteniük a gyermeket" - közölte Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

Nem ez az első eset Szlovákiában, hogy a felforrósodott autóban meghalt egy gyermek. A szörnyű eset kísértetiesen emlékeztet arra, ami 2015 júliusában történt Nyitrán. Egy kétéves gyermek apja a bölcsődébe készült vele, de megfeledkezett arról, hogy a kicsi a hátsó ülésen ül a gyerekülésben, és a munkahelyére ment. Mivel a kicsi csendben volt, nem vette észre, hogy ott hagyta a kocsiban. Órákkal később találták meg, de ekkor már nem élt.

A rendőröknek és a tűzoltóknak már ebben az évben is több esetben kellett autóban hagyott gyermeket kiszabadítaniuk. Például februárban egy apa az egyik pozsonyi bevásárlóközpont földalatti parkolójában hagyta gyermekét az autóba zárva. A síró gyermeket a rendőröknek kellett kiszabadítaniuk.

A mentősök arra figyelmeztetnek, hogy a gyermeket egy pillanatra sem szabad magára hagyni az autóban.

"A gyermek szervezete ötször olyan gyorsan hevül fel, mint a felnőtté. Nagy hőségben az autó belsejének hőmérséklete akár a 70 fokot is elérheti, ami az üvegházhoz hasonlít, és ezért a gyermek szervezete akár már néhány perc után összeomolhat" - magyarázta Krčová.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.