Közlekedés

Műszaki hiba miatt ritkábban jár a csepeli HÉV

Ritkábban jár a csepeli HÉV, mert műszaki hiba miatt több szerelvényt kivontak a forgalomból.

2018.05.25 16:02MTI

A MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása szerint a H7-es HÉV vonalán pénteken 6 perc helyett 10 percenként, a hétvégén pedig szintén 10 percenként, de a megszokottól eltérő indulási idővel és hosszabb menetidővel közlekednek a szerelvények. Május 28-án, hétfőn a reggeli csúcsidőben 7 percenként, a délutáni csúcsidőben pedig 8 percenként követik egymást a vonatok.

A menetrend módosítása azért vált szükségessé, mert a rendszeres napi karbantartás során több szerelvény futóművén kisebb felületi sérülést találtak a szakemberek. A hibás elemeket nem lehet javítani, cseréjükről soron kívül gondoskodtak. A további vizsgálatok elvégzése miatt az érintett szerelvényeket azonnal kivonták a forgalomból, emiatt kevesebb kocsi közlekedik a vonalon. A sérülések okának feltárása már megkezdődött.

A közlekedési társaság szerint a jövő héten már elegendő szerelvény állhat forgalomba a menetrend szerinti közlekedés biztosítására.

Közölték továbbá, hogy a műszaki probléma miatt a hatóság által előírt átlagosan négyévente esedékes műszeres vizsgálat gyakoriságát havira szigorította a MÁV-HÉV, a probléma megoldásáig pedig meghatározott területeken sebességkorlátozást vezet be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.