Baleset

Abszurd balesetet szenvedett Michelisz és Muller a WTCR első futamán - videó

A francia majdnem kirepült a pályáról, Michelisz 10 helyes büntetést kapott.

2018.05.20 22:46ma.hu

Egy körig sem tartott a négyszeres világbajnok Yvan Mullernek és Michelisz Norbertnek a WTCR zandvoorti hétvégéjén rendezett első futam, miután a páros az első kör közepén abszurd balesetet szenvedett. Egy balkanyarban csúszott össze a mezőny második feléből induló két Hyundai - Michelisz volt a belső íven, kifelé csúszva koccant neki a franciának, kétszer is. Az elsőt még megúszták, másodikra viszont a kerekek értek össze, ez mindkét kocsit irányíthatatlanná tette, és nagy erővel csapódtak kifelé a szalagkorlátnak.

Michelisz kocsija meg is nyomta a korlátnak kenődő másik Hyundait, kis híján kilökte azt a pályáról, de Muller autója végül a korlát tetején, féloldalasan állt meg. A pilóták sérülés nélkül szálltak ki autójukból. A baleset idén Michelisz és Muller a 20-21. helyeken autóztak.

Szándékosságot nem lehetett feltételezni az esetben, ami után hosszú időre le kellett állítani a zandvoorti versenyt egyrészt a viszonylag hosszú és komplikált kocsimentés idejére, illetve a balesetben sérült szalagkorlát cserélésének időtartamára.

Az eset után Muller egyértelműen Micheliszt tette felelőssé, aki szerint egy buta manővert csinált, amikor meglátta, hogy ő a külső íven kezd elé kerülni. „Én a féken tapostam, látni is a féknyomaimat, de ő csak nyomott, nyomott, nyomott, amíg a szalagkorlátnak nem kent” – mondta el a francia saját szemszögéből a történteket. A csapatfőnök-pilóta Muller nem tudta megmondani, hogy időben kész lesz-e az autója a hétfő reggel 8.30-as kezdetű időmérőre.

Michelisz tagadta, hogy szándékosan ütközött volna Mullernek, amikor a két kocsi összeért, eltört a felfüggesztése, így azonnal elvesztette az irányítást a kocsi fölött.

Ennek ellenére a versenybírók 10 rajthelyes büntetéssel sújtották Micheliszt a hétfői fordított rajtrácsos futamra.

Nem ez volt egyébként az első komolyabb eset a márkatárs Muller és Michelisz között, a marokkói szezonnyitón a rajtnál vágta rá az ajtót a francia a magyar pilótára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.