Közlekedés

Autósok figyelem: vasárnaptól a forgalmi mellett egy másik papírt is a kocsiban kell tartani

Új uniós szabályozás lép életbe.

2018.05.17 16:08ma.hu

Egy új uniós szabályozás miatt május 20-a után minden európai országban ott kell lennie a sofőrnél a műszaki vizsgálati bizonyítvány nevű egyoldalas dokumentumnak is - írja a Totalcar. Ezt a dokumentumot mindenki megkapja a vizsgaállomáson, mikor viszi autóját a lejárt műszakit megújíttatni. Ezen ugyanis az érvényességi idő, a rendszám és az alvázszám, valamint a kilométerszámláló állása és a vizsga lejárati dátuma is rajta van.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a portál kérdéseire válaszolva azt közölte, hogy az uniós irányelv célja, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) bármely országában könnyebben meg lehessen állapítani egy autóról, hogy érvényes-e a műszakija vagy sem. Bár a forgalmi engedélyek minden országban mások, a műszaki vizsgabizonyítvány rovatai hasonlóak, értelemszerűen csak a nyelvben van eltérés országonként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.