Autósport

Túraautó-vk - Öt magyar a pályán a hétvégén a Hungaroringen

Michelisz Norbert mellett további négy magyar pilóta áll rajthoz a hétvégén a Hungaroringen, a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának második állomásán.

2018.04.26 13:03MTI

Michelisz Norbert mellett további négy magyar pilóta, Nagy Norbert, Szabó Dávid Zsolt, Tassi Attila és Nagy Dániel áll rajthoz a hétvégén a Hungaroringen, a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának második állomásán.

A csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón a tavaly még túraautó-világbajnokság (WTCC) néven futó sorozatban második Michelisz azt mondta, "izgalmas napokra készül", mert akár az is előfordulhat, hogy épp a hazai versenyhétvége közben születik meg második kislánya.

A 33 éves versenyző a télen váltott Hondáról Hyundaira, és a sajtóeseményen arról beszélt, hogy az első, marokkói hétvége után úgy érzi, mindenképpen jól döntött.

"Azt már tapasztaltuk Marrákesben, hogy az autó gyors, de a siker nagyon sok apróságból áll össze" - mondta Michelisz. "Az új csapatomnál tökéletesen érzem magam, és bár azt most még nem tudom megmondani, hogy átmenthető-e a jó forma Marokkóból, de remélem, hogy igen."

Micheliszen kívül a Zengő Motorsport színeiben indul Seat Cuprával Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid, míg a szabadkártyás Tassi Attila Honda Civiccel, Nagy Dániel pedig Hyundaijal áll rajthoz.

Francois Ribeiro, a WTCR promótere reményét fejezte ki, hogy a hazai versenyzőknek szurkoló magyar nézők minél nagyobb létszámban látogatnak majd ki a Hungaroringre.

A négyszeres túraautós világbajnok francia Yvan Mullert és Micheliszt érintő, a marokkói szezonnyitón történt rajtbalesettel kapcsolatban, valamint a két pilóta és szurkolóik rivalizálásáról Ribeiro azt mondta, "ez hozzátartozik egy olyan versenysorozathoz, mint a WTCR".

"Biztos vagyok abban, hogy a két versenyzőnek egyébként semmi problémája nincs egymással, a magyar drukkereket viszont csak bíztatni tudom: ha már itt a lehetőség, jöjjenek ki minél többen és buzdítsák a kedvencüket a Hungaroringen" - mondta a promóter.

A hétvége programja szombaton 8.30 órakor kezdődik a mogyoródi pályán, a WTCR időmérőjét 12.30-kor, az első futamot pedig 15.25-kor rendezik. Vasárnap 10 órakor kezdődik az időmérő edzés, majd 15.30-kor a második, 16.55-kor pedig a harmadik versenyre kerül sor. A betétfutamok között a Suzuki Swift Cup Europe, a Közép-európai Zóna Kupa, valamint a KIA Platinum Cup versenyzőit láthatják a pályán a kilátogatók.

A WTCR magyarországi hétvégéjére a két napra érvényes belépő 7900, a szombati jegy 4900, a vasárnapi pedig 5900 forintba kerül.

A fővárosból utazók részére mindkét napon 7.30 órától 18.30 óráig ingyenes buszjáratok indulnak a Stadion autóbusz-pályaudvarról a Hungaroringre és vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.