Közlekedés

Útlezárás, menetrendváltozás Budapesten a tüntetés miatt

Több tízezren vonulhatnak az utcára szombat délután.

2018.04.14 10:01ma.hu

Több tízezres tüntetés körvonalazódik a kormány ellen, mely jelentősen befolyásolhatja a szombati, fővárosi közlekedést.

2018. április 14-én (szombaton) délután és kora este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapesten az Andrássy úton az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcában és a Kossuth Lajos tér környékén. A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok – az M1-es és M2-es metró, a 2-es villamos, az M3-as pótlóbusz, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös, a 115-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz – közlekedése. A BKK kéri, hogy aki a rendezvény idején a belvárosban utazik, tájékozódjon az aktuális közlekedési helyzetről a BKK Facebook-oldalán vagy a BKK Info oldalon/alkalmazásban.

2018. április 14-én demonstráció miatt lezárják a forgalom elől:
· várhatóan 16 órától 18 óráig az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között,
· várhatóan 17:45-től 18:45-ig a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát,
· továbbá az esti órákban a Kossuth Lajos tér forgalmát is korlátozzák.

A forgalomkorlátozások érintik a 2-es villamos, az M3-as pótlóbusz, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös, a 115-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz közlekedését: a járatok a zárások idején és függvényében rövidített, vagy az eredeti útvonaluktól jelentősen eltérő útvonalon közlekednek. Továbbá biztonsági okokból időszakosan lezárhatják az utasforgalom elől az M1-es metró Oktogon, Opera és Bajcsy-Zsilinszky út, valamint az M2-es metró Kossuth Lajos tér állomását.

A BKK arra kéri az utsokat, hogy indulás előtt és az utazás során figyeljék ezekben az időszakokban a BKK Info odalt, a BKK Info mobilalkalmazását, vagy a BKK Facebook-oldalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.