F1

Eladó a világ legdrágább rendszáma

Több mint 5 milliárd forintért lehet megszerezni.

2018.04.08 10:40ma.hu

Eladó a világ legdrágább rendszáma. Afzal Kahn, a Kahn Design, a Project Kahn és a Chelsea Truck Company vállalatok tulajdonosa még 2008-ban vásárolta a különleges, "F1" feliratot 440 ezer fontért (mai árfolyamon 157 millió forint).

Ebből is látszik, hogy az olyan országokban, mint Nagy-Britannia, ahol nincs fix karakterszámhoz kötve a rendszám, egyesek egészen elképesztő összegeket képesek kiadni egy egyedibb azonosítóért. A szigetországban a rendszám nem az autóhoz, hanem annak tulajdonosához kötődik, így átruházható másra.

Kahn ezzel most élni is kíván. A RegTransfers oldalán 12.009.995 fontért, azaz közel 4,3 milliárd forintért kínálja eladásra a különleges rendszámpárost. Ez azonban egy nettó összeg, így 20%-os ÁFA adódik hozzá a vásárláskor, ezzel pedig egész pontosan 14,412,093 fontra, vagyis 5,14 milliárd forintra nő a kifizetendő összeg.

A milliomos egyébként legtöbbször Bugatti Veyron típusú autóján "viselte" a különleges feliratot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.