Közlekedés

Hónapokra lezárnak egy-egy sávot az M2-esen

Építési és felújítási munkák miatt 2018. április 9-től forgalomterelésre kell számítani az M2 gyorsforgalmi úton Dunakeszi és Fót térségében. A munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sávot használhatnak a közlekedők.

2018.04.06 15:33ma.hu

Megkezdődik az M2 gyorsforgalmi út meglévő bal pályájának átépítése, ezért a 17-22 km szelvények között, közel 4,5 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve, 2×1 sávos forgalmi rendben, csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. A le- és felhajtás lehetősége a Dunakeszi-Fót csomópontban biztosított lesz - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkálatok az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg, melynek várható időtartama két hét.

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, felújítják és szélesítik a meglévő, Mogyoródi-patak feletti hidat, átépítik az elválasztósávot, illetve felújítják és megerősítik az útburkolatot. A munkálatok kiegészülnek vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.