Közlekedés

Eldobja az agyát, ha meglátja ezt a győri kerékpárutat

Ha a bejelölt útvonalon folytatták volna a felfestést, akkor annak a közepén egy villanyoszloppal találnák szemben magukat a kerékpárosok

2018.04.04 12:08ma.hu

Nemrégiben adták át Győr legújabb körforgalmát. Miután minden tábla és felfestés a helyére került, nyilvánvalóvá vált egy furcsaság, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha a bejelölt útvonalon folytatták volna a kerékpárút felfestését, akkor annak a közepén egy villanyoszloppal találnák szemben magukat a kerékpárosok. Egy megoldás maradt, a nyomvonaltól eltérni és egy ívvel kikerülni a villanyoszlopot. Így viszont a gyalogosoknak kijelölt hely lett szűk egy szakaszon; azon a részen ketten egymás mellett már nem is férnek el.

"...a lámpaoszlop azért került a bicikliútra, mert a közműrendszer olyannyira kiépített már az alap alatt, hogy máshová nem lehetett tervezni" - mondta el Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet sajtóreferense a Kisalföldnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.