Közlekedés

Szerdától változik a forgalmi rend a M3-ason

Szerdától változik a forgalmi rend a M3-as autópálya mogyoródi szakaszán a pályát keresztező híd középső pilléreinek építése miatt.

2018.04.03 20:30MTI

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében azt írták, várhatóan július közepéig tart majd a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új csomópont építése.

A munkálatok idejére a pálya érintett szakaszán a belső sávot négyszáz méteren mindkét irányban lezárják. A jelentős napi forgalom miatt irányonként két forgalmi sáv sávelhúzással biztosítja majd a haladást - tudatták.

Hozzátették, a meglévő Ring pihenő és az autópályát keresztező Temető út között közel egy kilométer hosszon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani. Mindkét irányban csökkentett, 60 kilométer/óra sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A közlemény szerint a tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd már elkészült pilléreit összekötő fejgerenda zsaluzási, vasalási és betonozási munkálatait, valamint a közmű kiváltási- és fakitermelési munkálatokat is végzi a vállalkozó. Az építkezés várhatóan 2019 nyarára fejeződik be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők - fűzték hozzá.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft., a Penta Kft. és a KM Építő Kft. végzi - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.