Közlekedés

Önvezető módban volt a betontömbnek csapódott Tesla

A cég most közölt részleteket a halálos balesetről.

2018.03.31 17:08ma.hu

Még a múlt héten halálos közúti balesetet szenvedett egy Tesla Model X sofőrje Kaliforniában. Az autó a Mountain View 101-es autópályán csapódott neki a sávokat elválasztó betontömbök egyikének, majd kigyulladt. Végül két másik autó is nekiütközött.

A Tesla egy héttel a történtek után közölte, hogy a baleset idején az autó önvezető módban közlekedett. A sofőr néhány másodperccel azelőtt váltott üzemmódot, hogy a kocsi a betontömbnek hajtott - írta a hvg.hu.

A gyártó arról nem adott információt, hogy észlelte-e a rendszer a sávelválasztót, az azonban biztos, hogy a becsapódást megelőző hat másodpercben a sofőr keze nem volt a kormányon. A közlemény szerint a sofőrnek öt másodperce és 150 métere volt, hogy felfigyeljen az akadályra, de nem tett semmit, hogy elkerülje az ütközést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.