Vasúti közlekedés

Március 15 - Plusz szerelvényeket is forgalomba állít a MÁV

A megnövekedett forgalom miatt a MÁV több kocsival közlekedteti az InterCity vonatokat a hosszú hétvégén.

2018.03.14 14:58MTI

A vasúttársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2016-ban, a március 15-i négynapos hosszú hétvégén - egy átlagos hétvéghez képest - 6 százalékkal többen vásároltak menetjegyet, akkor több mint 400 ezren szálltak vonatra és ebben az évben is hasonló forgalomra számítanak a szakemberek.

A MÁV azt kéri az utasoktól, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható, 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet, amelyet a decemberi menetrendváltástól eddig 56 százalékkal többen váltottak meg, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban.

A MÁV tájékoztatása szerint március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.