Közlekdés

Március 15. - Óriás forgalomkorlátozás Budapesten

A március 15-ei nemzeti ünnepi rendezvények miatt Budapest több kerületében, valamint országszerte számos településen lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni.

2018.03.13 11:28MTI

A fővárosban csütörtökön több forgalmas útvonalon, közlekedési csomópontban lesznek hosszabb-rövidebb lezárások.

A rendőrség honlapján (www.police.hu) külön link alatt szerepelnek a fővárosban és az ország különböző településein életbe lépő forgalomkorlátozások.

Budapesten március 13-16. között a II., V., VI., VIII., IX., XI. és XIII. kerületet érintik a lezárások és megállási tilalmak.

Lezárásokra csak az ünnep napján, csütörtökön kell készülni, de a főváros több kerületét érintően számos utcában már keddtől egészen péntek késő estig, illetve éjfélig nem lehet parkolni.

Március 15-én 6 órától 23 óráig lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat. Szintén csütörtök reggel 8 órától 23 óráig lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között; 11 órától a Bem felső rakpartot a Csalogány utca és a Bem tér között, a Bem József utcát; várhatóan 12 órától 14 óráig lezárják a Bem felső rakpartot a Bem tér és a Margit híd között, valamint a Szent István körutat és a Bajcsy-Zsilinszky utat. Ugyancsak 12 órától 18 óráig lezárják az V. kerületi Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát.

Mindemellett csütörtökön - szakaszosan és időszakosan - 13 órától lezárják a Teréz körút, Erzsébet körút, Blaha Lujza tér, Rákóczi út, Astoria, Károly körút, Erzsébet tér útvonalat, 19 órától 21 óráig pedig a Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Múzeum körút útvonalat.

A megállási tilalmak a II., V., VI. és XIII. kerületet érintik. Többek között a Bem tér környékén, a Kossuth tér környéki utcákban, az Árpád fejedelem úton a Császár-Komjádi uszoda előtti parkolóban, a Duna felőli oldalon, a Nyugati téri parkolóban a taxiállomással párhuzamos parkolóban, a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia környékén, a Szent István körút mindkét oldalán a Jászai Mari tér és a Nyugati tér között, a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Nyugati tér és az Alkotmány utca között, valamint az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között is megállási tilalomra kell készülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.