Tragédia

Veronai buszbaleset: ezért küldték elmeorvoshoz a hozzátartozókat

Orvosszakértő dönti el egy teszt alapján, ki, mekkora sérelemdíjat érdemel a veronai busztragédia kapcsán.

2018.02.27 08:05ma.hu

A biztosítási ügyvéd elmondása szerint általában 3-4 millió forintos kártérítést kap az, aki elveszíti egy hozzátartozóját.

A Blikk írta meg, hogy elmeorvosi vizsgálatra küldi a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit a Groupama biztosítótársaság. A lap információi szerint a kártérítésre jogosult családokat kereste meg a biztosító.

Többek között olyan kérdéseket tettek fel a hozzátartozóknak, hogy mire költenék a pénzt, ha nagyobb összegű kártérítést kapnának. A kormány azonnali vizsgálatot kér az MNB-től a veronai áldozatok hozzátartozóit zaklató biztosító miatt.

"Mindig az orvosszakértő dönti el a vizsgálatokat. Vannak általános tesztek egy ilyen beszélgetés során. A konkrét esetet sokkal nagyobb empátiával kell megközelíteni, hiszen ez egy nemzeti tragédia volt" - erről Ébert Olga beszélt az ATV Start című műsorában. A biztosítási ügyvéd elmondása szerint a pszichológiai vagy elmeorvosi vizsgálatra azért van szükség, mert ilyen esetben a károsultak egy sérelemdíj iránti igényt terjesztenek elő a biztosító felé, bár az nem vitás, hogy a sérelemdíj megilleti a hozzátartozókat, de az, hogy ennek mekkora a mértéke, azt mindig egyedi körülmények mérlegelésével állapítja meg a biztosító.

"Nem mindegy, hogy egy károsult hozzátartozója, hogyan dolgozza fel az adott tragédiát. Egy gyászreakció mindenkinél van, de előfordulhat, hogy valakinél depresszió alakul ki, vagy bármely olyan állapot, ami nem nevezhető normálisnak. Ennek a megítéléséhez valóban egy többlet szakértelem szükséges" - fejtette ki az ügyvéd. Hozzátette: nagyobb sérelemdíjat kap az, akinél nem a normális gyászreakció jelentkezik.

Ébert Olga arról is szólt, hogy a sérelemdíj összegének megítélése nagyon szubjektív. Mint mondta, aki testközelből élte meg a tragédiát, az magasabb sérelemdíjat kaphat. A biztosítási ügyvéd konkrét számokat nem tudott mondani, de azt elárulta, hogy általában egy hozzátartozó elvesztése 3-4 millió forintot jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.