Közlekedés

Új alkalmazást tesztel a BKK a hamisítás visszaszorítása érdekében

A hamisítás visszaszorítását célzó alkalmazást tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ennek segítségével az ellenőrök könnyebben azonosítani tudják a jegyeket és a bérleteket.

2018.02.14 21:30MTI

A közleményben kiemelték, hogy a fejlesztésnek köszönhetően várhatóan jelentősen csökken majd a hamisított értékcikkek használata.

Az alkalmazás révén az ellenőr a jegyekhez és a bérletekhez tartozó adatokat azonnal megkapja az ellenőrzések során, így meg tudja állapítani ezek eredetét és érvényességét - írták.

Hangsúlyozták, hogy az eszköz alkalmazása az eddigi ellenőrzési és pótdíjazási folyamatot nem változtatja meg. Pótdíjat csak akkor követel a BKK, ha az átvett jegyek és bérletek utólagos vizsgálata alátámasztja a hamisítást vagy a visszaélést.

Hozzátették: a tesztelés 2017 végén negyven jegyellenőr bevonásával kezdődött meg, és folyamatosan terjesztik ki a teljes jegyellenőri állományra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.