Havazás

Késnek a vonatok és az autóbuszok Vasban

A havazás miatt a vonatok és az autóbuszok is késéssel közlekednek Vas megyében szerdán.

2018.02.07 13:23MTI

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: Zalaegerszeg, Celldömölk, Szombathely és Sárvár térségében 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok.

Hozzáfűzte: a vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy a csúszásveszély miatt óvatosan közelítsék meg a vonatokat, fel- és leszállásnál pedig fokozottan ügyeljenek saját és utastársaik biztonságára.

Hegedüs-Kuti Piroska, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. csoportvezetője közölte: Kőszeg és Vasvár térségében az összes járatuk 5-10 percet késett, az egyik reggeli vasvári busz viszont árokba csúszott, az utasokat mentesítő járművel szállították tovább.

Tájékoztatása szerint Szombathely térségében a járatok 60-70 százaléka 20-30 perces késéssel közlekedett, itt is előfordult árokba csúszás, és például a 86-os főúton történt halálos baleset helyszínelése miatt is kerülő úton, késéssel közlekedett néhány autóbuszuk.

Sárvár körzetében is esetenként 40-50 perces késéssel közlekedett több busz, Őriszentpéter és Ispánk között pedig járhatatlannak ítélték az utat, ezért maradt ki két reggeli járat.

Nem egy esetben azért késtek a buszok, mert a nagyobb emelkedőkön kamionok akadtak el, Rábapatyon pedig a megállóban csúszott bele az autóbuszba egy személygépkocsi. Nem sérült meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.