Közlekedés

Otthagyta a diáklányt a busz Somogy közepén

Olyan sokan voltak az iskolai szünet után, hogy a diáklány már nem fért fel a buszra, hiába várt rá.

2018.01.11 14:23ma.hu

"Az unokám Öreglakon szokott felszállni. Azért ott, hogy legyen még helye, de ez már nem az első alkalom volt, hogy a busz megállt és a sofőr közölte: nem vesz fel több utast" - panaszkodott Kollár Ilona a Sonline-nak. Az eset a karácsonyi szünet után, január 2-án történt. A diáklánynak az volt a szerencséje, hogy az anyja megvárta a busz érkezését, és mikor nem fért fel a buszra, még el tudta vinni a vasútállomásra a lányt.

A lap megkérdezte a Dél-Dunántúli Közlekedési Központot (DDKK) is, hogy miért nem indít a vállalat nagyobb befogadóképességű autóbuszokat az iskolaszünetek után. Ezt a választ kapták: "a sofőr jelezte a forgalomirányítónak, hogy január 2-án Öreglakon már nem tudott utasokat beszállítani. A társaság nem indított rásegítő járatot, mert az első tanítási nap nem hétfőre esett. Normál esetben három ilyet indíthattak volna, ám ezúttal más feladatokat kellett végezniük. - A rásegítő járatok 15-ös jelzéssel a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon közlekednek, ez esetben pedig egy keddi munkanapról van szó." (címlapképünk illusztráció)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.