Karbantartás

Aszfalttal kátyúzták a térkövet Veszprémben

Nem csak nem esztétikus, hanem nem is szakszerű ez az olcsó és átmeneti megoldás, aminek helyrehozatala is nehezebb lesz.

2018.01.08 14:47ma.hu

Az elmúlt időkben számos kátyúzási megoldással találkozhattunk az utakon, ezek jelentős része igen egyedire sikeredett, ám a pálmát a hvg.hu olvasója által megörökített veszprémi munka viszi, az Ady és a Viola utcák kereszteződésénél.

A 2011-ben elkészült térkő burkolat aszfalttal történő javítása nem szokványos eljárás, de Brányi Mária alpolgármester magyarázatot adott a furcsa kátyúzásra. "Az aszfalt folt a téli időszakra a balesetveszély elhárítása érdekében került a megsüllyedt burkolat szakaszra. Ez valóban nem esztétikus és szakszerű, de remélem hasznosan ellátja azt a feladatát amiért készült. Tavasszal a kereszteződést is érintően - a kertvárosi csapadékvíz csatorna építési projekt keretében - útbontás, majd helyreállítási munkák érintik a területet, melynek eredményeként minden tekintetben szakszerű helyreállítás készül. Addig is kérünk megértést és türelmet, az általunk választott biztonságos, olcsó átmeneti megoldásért."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.