Közlekedés

Ünnepek - Többet kell várni a taxikra

A várakozási idő napszakonként változhat, de sok esetben a 10-25 perces érkezési idővel is lehet számítani.

2017.12.21 22:30MTI

Az ünnepi időszakban 10-30 százalékkal több megrendelés érkezik a taxiszolgáltatókhoz az elmúlt évekhez hasonlóan, a taxi rendelésekor a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni - közölte Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Hosszú évtizedek óta az év vége előtti időszakban megnő a kereslet a taxiszolgáltatásra. A várakozási idő napszakonként változhat, de sok esetben a 10-25 perces érkezési idővel is lehet számítani - fejtette ki.

Metál Zoltán elmondta: az ünnepi időszakban a fuvarszervezők is megerősített szolgálatot működtetnek, hiszen számukra is fontos a megrendelők mielőbbi kiszolgálása.

Megjegyezte: sokan akár napokkal az utazásaik előtt inkább az előrendelést választják, de egy-egy időszakon belül ennek is korlátozott a kapacitása a szolgáltatók részéről.

Kitért arra is, hogy az utóbbi hónapokban egyre többen töltik le okostelefonjukra a nagyobb fuvarszervezők applikációkon elérhető rendelési felületeit, amelyek gyors és széleskörű szolgáltatásokat és megoldásokat kínálnak. E megoldás előnye, hogy nem kell hosszú percekig arra várakozni, hogy a telefonos operátor mikor veszi fel a telefont, hiszen közvetlenül a szabad taxishoz érkezik a megrendelés. Követhető, hogy mikor érkezik meg a taxi, valamint a megtett útvonal is bármikor ellenőrizhető, utólag is. Ma már a közvetlen mobiltelefonos díjfizetésre is van lehetőség, a bankkártyás fizetés mellett - mutatott rá.

Közölte: jelenleg 5600 taxinak van droszt használati engedélye a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.