Közlekedés

Intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki.

2017.12.14 11:54MTI

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán egészen január közepéig - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki.

Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően, január 7-től a határátkelőhely belépő oldalán számíthatnak várakozásra az utazok, előreláthatóan egészen január 20-ig - tudatta a százados.

A rendőrség arra törekszik, hogy a forgalom az ünnepek idején a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében, ha a forgalom indokolja, a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen.

Amennyiben a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A tompai határátkelőhely mellett a röszkei közúti határátkelőhely, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhely vehető igénybe naponta 7 és 19 óra között. A Románia irányába utazók elhagyhatják az országot csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.