Közlekedés

Torlódások a román-magyar határátkelőkön

A romániai hosszú hétvége miatt torlódások alakultak ki a román-magyar határátkelőkön.

2017.11.30 14:12MTI

A négynapos romániai munkaszünet miatt sokan indultak el Romániából Magyarország felé, és torlódások alakultak ki a román-magyar határátkelőkön - közölte az Aradihirek.ro és a Maszol.ro portál.

A román határrendészet forgalomfigyelő online alkalmazása szerint csütörtök délben a legtöbbet, 90 percet a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni, pedig hat kilépő sávon folyt az úti okmányok ellenőrzése. A többi Arad megyei határátkelőnél enyhébb volt a forgalom. A nagylaki országúti határátkelőnél 50, a Tornya-Battonya határátkelőhelyen átlagosan 45 perc, a Gyulavarsánd-Gyula határátkelőhelyen csak tíz perc volt a várakozási idő.

A Temes megyei Nagycsanád-Kisszombornál 70 percbe telt az átkelés, Bihar megyében: az Érmihályfalva-Nyírábrány átkelőhelyen 80, a Székelyhíd-Létavértes átkelőhelyen 50, a Bors-Ártánd határátkelőhelyen átlagosan 50 percet, a Nagyszalonta-Méhkerék átkelőhelyen 10 percet kellett várakozniuk a személygépkocsiknak. A Szatmár megyei Pete-Csengersima határátkelőhelyen a gépkocsik hat sávon haladhatnak kifelé, de így is 50 percet kell átlagosan várakozni, a Csanálos-Vállaj átkelőhelyen átlagosan 80 perc a várakozási idő.

A kamionsor a Bors-Ártánd határátkelőhelyen a leghosszabb, itt átlagosan 260 percet tart a kamionos határátlépés.

Romániában 1990 óta december elseje, az Erdély és Románia egyesülését kimondó gyulafehérvári román nagygyűlés évfordulója nemzeti ünnep, és 2012 óta november 30-át, a Románia védőszentjeként tisztelt Szent András napját is munkaszüneti nappá nyilvánították. E szabadnapokkal együtt a romániai munkavállalók idén négynapos hosszú hétvégének örvendhetnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.