ORFK

Feloldották a közlekedési korlátozásokat a fővárosban

Feloldották a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat Budapesten.

2017.11.29 13:01MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében felidézték: a Kínai Népköztársaság, valamint közép-kelet-európai országok miniszterelnökeinek budapesti csúcstalálkozójával összefüggésben a külföldi delegációk útvonalainak biztosítása miatt a rendőrség vasárnaptól "a belváros egy jól körülhatárolt területén" folyamatos lezárásokat, a főváros egyéb területein pedig szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásokat vezetett be.

Azt írták: a rendőrök - a védett személyek biztonságának szavatolása mellett - kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a korlátozásokat mindig csak a legszükségesebb ideig és mértékben tartsák fenn - emelték ki, megjegyezve: bár a lezárások Budapest közigazgatási területének "egy százalékát sem érintették, azok így is próbára tették a közlekedők türelmét".

A rendőrök tapasztalatai szerint a járművezetők, a közösségi közlekedést választók és a gyalogosok is "megértéssel és fegyelmezetten alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi körülményekhez" - olvasható a közleményben, amelyben a rendőrök is megköszönték az emberek türelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.