Autólopás

Döbbenetes trükkel lopták el ezt a kulcsnélküli Mercedest - videó

Másfél perc, és már indultak is.

2017.11.27 10:37ma.hu

Alig másfél perc alatt nyitották ki és vitték el a méregdrága kocsit a tolvajok, még csak a házba sem kellett bejutniuk a kulcsért.

A kulcsnélküli ajtónyitó- és indítási rendszerrel felszerelt autók elviekben biztonságosabbak, ám úgy tűnik a bűnözők ismét feltalálták magukat. Olyan kütyüket fejlesztettek ki, melyek segítségével az ilyen autók elvitele is gyerekjáték.

Az alábbi biztonsági kamerás felvételt a West Midlands-i rendőrség tette közzé.

Íme a trükk lényege: mindkét tolvaj kezében van egy-egy jeladó, amik átverik az autót. Az egyikkel a kocsi mellett kell megállni, a másikat pedig a tolvaj a ház bejáratához a lehető legközelebb viszi. Ez az az pont ugyanis, ahol a legtöbben leteszik a slusszkulcsot, ami továbbra is sugározza a jelet. A kódot az első eszköz befogja, majd továbbítja a másiknak, így az autó azt érzékeli, mintha a kulcs ott lenne az autó közvetlen közelében.

A rendőrség azt tanácsolja, az autótulajdonosok használjanak valamilyen mechanikai védelmet is, például az egész kormánykereket befedő kormányzárat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.