Vasúti közlekedés

Pályakarbantartás miatt változik a vonatok menetrendje

Pályakarbantartás miatt jelentős változások lesznek a hétvégén a hatvani, a szolnoki és a lajosmizsei elővárosi vonatok menetrendjében.

2017.10.13 23:30MTI

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese tájékoztatása szerint a módosítás azért rendelték el, mert a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pályakarbantartást végeznek.

Emiatt a Budapest és Hatvan között közlekedő S80-as személyvonatok összevonva közlekednek a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely útvonalú sebes- és a Budapest-Eger közötti gyorsvonatokkal, amelyek Budapest és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Tulipán InterCity a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról indul, a Holló InterCity pedig a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra fut be.

A Budapest-Nagykáta-Szolnok közötti S60-as, Z60-as, G60-as elővárosi vonatok összevonva közlekednek, Budapest és Szolnok között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az S21-es személyvonatok Dabasról, illetve Lajosmizséről Kőbánya-Kispestig járnak, onnan a Nyugati pályaudvarra az S50-es és Z50-es zónázó vonatokkal lehet eljutni

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza közötti gyorsvonatok, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza, majd onnan Bukarestbe és Temesvárra, valamint a Budapest-Pozsony-Prága-Berlin-Hamburg útvonalú EuroCity vonatok szintén a Nyugatiból indulnak és oda is érkeznek. A Hortobágy EuroCity a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik a hétvégén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.