Biztonság

Nemzetközi akcióban ellenőrzik a vasútállomásokat és a vonatokat

A rendőrség a vasúti biztonságért tart fokozott ellenőrzést a Railpol egységes nemzetközi rendőri művelet részeként.

2017.10.10 16:38MTI

Nemzetközi akcióban ellenőrzi a vasútállomásokat és a vonatokat a rendőrség országszerte szerdán és csütörtökön - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden az MTI-t.

A rendőrség a vasúti biztonságért tart fokozott ellenőrzést a Railpol egységes nemzetközi rendőri művelet részeként - olvasható a közleményben.

Közölték: a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált Rail Action Day elnevezésű akció célja a személyszállító - kiemelten a nemzetközi - vonatokon az utasokkal és jegyvizsgálókkal szemben elkövetett jogsértések, a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzése, megszakítása, valamint az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények, továbbá a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.